Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja so sestavljeni upoštevajoč vse zakonske obveznosti in mednarodne smernice za e-poslovanje, ki jih zastopa tudi Zveza potrošnikov Slovenije!

NAČIN PLAČILA
GOTOVINA – Plačilo z gotovino se opravi ob prevzemu blaga, ko vam dostavna služba Pošte Slovenije dostavi paket.
PREDRAČUN – Plačilo z nakazilom na naš TRR je možno ob predhodnem kreiranju predračuna na vaš e-mail.
PAYPAL – Takojšne plačilo preko plačilnega sistema paypal (možnost uporabe kreidtnih kartic: mastercard, visa, visa elektron, american express,…)

CENA

V ceno je vštet 22% DDV

DOBAVNI ROK
V spletni trgovini se trudimo, da bi artikli, ki so bili naročeni v spletni strani prelepa.si, kar se da hitro dosegli njihove naročnike. V kolikor so le ti na zalogi jih pošljemo naprej še isti dan, kar pomeni, da jih prejmete na dom v roku 1 – 2 delovnih dni. Za dostavo uporabljamo Pošto Slovenije, kar pomeni, da Vam naročene izdelke dostavi poštar na naslov prejemnika, ki ste ga navedli ob naročilu. Praviloma se dostave vršijo v dopoldanskih urah, v primeru, da paketa ne morete sprejeti, vam bo poštar pustil obvestilo s katerim lahko paket prevzamete kasneje na najbližji Pošti Slovenije. Kupec ob prevzemu plača izdelek in poštnino. Poštnina znaša 3,95 eur. Za nakup nad 30,00 eur vam poštnino krijemo mi.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA
ZLORABA nakupa je kazniva! Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Kupec ima pravico do odstopa od pogodbe na daljavo, v tem primeru mora kupec to sporočiti na naš elektronski naslov prodaja@prelepa.si, če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljno obdelavo. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotovljanja točnosti dobave pokliče kupca. Pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Kupec ima pravico da odstopi od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Če je kupec blago že plačal, mu mora podjetje vrniti plačano kupnino v roku 14 dni po prejemu vrnjenega izdelka. V vračilo kupnine se NE šteje znesek za opravljeno storitev dostave – poštnine. V 14 dneh od pisnega sporočila mora kupec blago vrniti, nepoškodovano, neodprto in v stanju kot je bilo na začetku. Podjetje Ursa Lukman s.p mora vrniti kupnino v roku 14 dni po prejemu vrnjenega blaga. V kolikor PRELEPA.SI (Ursa Lukman s.p) upravičeno sumi, da kupec namenoma opravlja nakup in nato zahteva odstop od naročila zgolj z namenom da bi zavajal ali škodoval od Ursa Lukman s.p, kupec ni upravičen do vračila vplačanega zneska!

OBVEŠČANJE

Uporabnik se lahko naroči tudi na prejemanje e-novic in se od njih kadakoli odjavi preko povezave v prejetih e-novicah ali tako, da odjavo sporoči na elektronski naslov: prodaja@prelepa.si Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi na e-novice oz. jin navedete ob naročilu v spletni trgovini obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pozabe«), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora.